В Одесі підрядник "заробив" на ремонті шкільного укриття: скільки грошей йому вдалось вкрасти

Підрядник взяв кошти за ремонтні роботи які фактично не були виконані

Прокурори завершили слідство та направили до суду обвинувальний акт щодо керівника підприємства-підрядника. Обвинувачення стосується фактів привласнення бюджетних коштів та службового підроблення в процесі ремонту шкільного укриття у Пересипському районі Одеси. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що підрядник не лише заволодів бюджетними коштами, але й штучно завищив обсяги та вартість виконаних робіт, а також вартість використаних будівельних матеріалів. Це призвело до незаконного збільшення суми, яка, як вважалося, була витрачена на ремонт шкільного бомбосховища.

Внаслідок таких протиправних дій на рахунок підприємства безпідставно перераховано за актами виконаних робіт понад 277 тисяч гривень. При цьому загальна вартість робіт за договором складала 1,3 млн гривень, – йдеться в повідомленні. 

Прокуратурою був пред'явлений позов із метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди. Також триває слідство щодо інженера технагляду, який може бути притягнутий до відповідальності за службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, одна з найбільших шкіл Київського району Одеси отримала нове укриття для забезпечення безпечного перебування дітей під час повітряних тривог. Крім того, з минулого тижня кілька інших шкіл району розпочали очні заняття. Укриття оснащене всім необхідним для забезпечення комфортного перебування дітей під час повітряної тривоги. Також встановлені інтерактивні дошки, щоб діти могли продовжувати навчання, перебуваючи у безпеці. Роботи щодо модернізації укриттів у інших навчальних закладах тривають та спрямовані на підвищення загальної безпеки та комфорту учнів.

Читайте також