В Одесі бухгалтерка привласнила понад 320 тисяч гривень: подробиці

Зникнення коштів виявила голова ОСББ і звернулась до поліції

Одеські поліцейські повідомили про підозру у привласненні коштів 67-річній бухгалтерці одного з об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Жінці загрожує до 8 років ув'язнення. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що протягом тижня бухгалтерка незаконно заволоділа понад 320 тисячами гривень. Для цього вона використовувала свій персональний комп'ютер та ключ доступу до банківських рахунків ОСББ, який їй надала голова правління.

Зловмисниця переводила ввірені їй кошти з рахунку об'єднання на свій особистий та розпоряджалась ними на власний розсуд. Зникнення коштів виявила голова ОСББ і звернулась до поліції.

Після проведення низки слідчих заходів, в тому числі обшуку за місцем мешкання фігурантки, поліцейські вилучили її персональний комп'ютер з інформацією, що підтверджує злочин.

За наявності достатніх доказів одеситці повідомили про підозру у привласненні чужого майна, яке було ввірене їй, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одеські правоохоронці повідомили про підозру колишній керівниці одного з відділень фінустанов у незаконному заволодінні коштами на суму понад 50 тисяч гривень. Жінці загрожує позбавлення волі.

Також зазначимо, що підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.

Читайте також