Екскерівниця фінустанови в Одесі підозрюється в привласненні грошей

Фігурантка справи провела 28 незаконних транзакцій

Одеські правоохоронці повідомили про підозру колишній керівниці одного з відділень фінустанов у незаконному заволодінні коштами на суму понад 50 тисяч гривень. Жінці загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Як виявили правоохоронці, жінка, яка мала доступ до автоматизованої фінансової системи, розробила та впровадила механізм привласнення грошей, вносячи несанкціоновані зміни в платіжну систему. Вона переказувала гроші з вигаданих рахунків клієнтів на свій особистий банківський рахунок. За три місяці жінка встигла здійснити 28 транзакцій, завдавши збитків установі.

Нещодавно установа виявила неспівпадіння у фінансових звітах та повідомила про це правоохоронні органи.

В рамках розслідування відділ поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1, спільно зі спеціалістами управління протидії кіберзлочинам в Одеській області та Департаменту кіберполіції НПУ, під керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси, встановили факт злочину. Жінка визнала свою провину і вже компенсувала завдані збитки установі.

За наявності достатніх доказів ми повідомили фігурантці про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 191 – у привласненні чужого майна, яке було їй ввірене, вчиненому в умовах воєнного стану, та ч.ч. 1 і 3 ст. 362 – у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненої особою, яка має право доступу до неї, зокрема повторно.  Жінці загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, – розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Ольга Гриньова.

Нагадаємо, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися