На Одещині засудили домашніх тиранів: скільки часу вони знущалися з рідних

Один з тиранів знущався з дружини, інший над сестрою

Два мешканці Березівського району отримали вирок суду через випадки домашнього насильства. Обох визнано винними за всіма пунктами обвинувачення, і кожен із них отримав покарання у вигляді двохсот годин громадських робіт. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Один з обвинувачених, мешканець Березівської ОТГ, своєю агресією та загрозами фізичного насильства травив свою дружину під час сімейних конфліктів.

Інший, житель Коноплянської територіальної громади, у стані сп’яніння систематично створював нестерпні умови для своєї сестри, утруднюючи їй життя та знущаючись з неї.

Правоохоронці неодноразово реагували на порушення правил з боку обвинувачених, складаючи їм протоколи за адміністративними правопорушеннями. Однак лише після систематичних звернень потерпілих до поліції вирішено порушити кримінальні справи за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Ми зібрали достатньо доказів та висунули фігурантам обвинувачення у домашньому насильстві та скерували матеріали до суду. Дослідивши надані нами докази суд прийняв їх до уваги, визнав обвинувачених винними і призначив їм покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Житель Березівської ОТГ, який ображав дружину, також зобов’язаний пройти програму для кривдників, – розповів начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашнє насильство та негайно повідомляти про подібні випадки за номером "102". Цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації ви можете отримати за номером Національної безкоштовної “гарячої лінії” 116-123 та номером Урядової “гарячої лінії” 15-47.

Нагадаємо, поліцейські в Білгород-Дністровському районі передали до суду справу жителя Татарбунар, якого звинувачують у систематичному фізичному та психологічному насильстві над його співмешканкою. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі. Чоловік систематично тероризував свою цивільну дружину, особливо тоді, коли перебував у нетверезому стані. Жінка постійно потерпала від образ та погроз з боку чоловіка, який використовував свою фізичну перевагу, щоб влаштовувати сварки та принижувати її.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися