В Одесі засудили військового РФ, який катував мешканців Херсонської області

Військовослужбовцю було призначено максимальне покарання за злочини

Суд в Одесі виніс рішення щодо військовослужбовця Російської Федерації, який був звинувачений у знущанні та катуванні мирних мешканців Херсонської області. За публічним обвинуваченням прокурорів Одеської обласної прокуратури, суд визнав його винним у порушенні законів та звичаїв війни згідно зі статтею 28 (частина 2) та статтею 438 (частина 1) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори переконали суд, що з початку окупації Херсонської області обвинувачений був призначений "комендантом — начальником гарнізону" у селі Лазурне, що включало в себе кілька населених пунктів та територію біосферного заповідника Чорноморського.

Прокурори продемонстрували, як обвинувачений особисто брав участь у затриманні та катуванні місцевих мешканців з проукраїнською позицією, а також незаконно захоплював нерухомість. Разом зі спільниками з РФ, він затримав голову однієї з селищних рад Скадовського району та жорстоко обходився з ним, намагаючись випитати інформацію про місцевих активістів та мешканців. Військовослужбовцю було призначено максимальне покарання за ці злочини – 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, на Одещині до 15 років за ґратами засудили співробітника судноремонтного заводу, який передавав РФ дані про енергооб’єкти та порт Ізмаїла. Прокурори у суді довели, що засуджений наприкінці 2022 року передавав російським спецслужбам дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури та підрозділів Сил оборони в місті Ізмаїл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися