На Одещині держреєстратора підозрюють у мільярдній шахрайській схемі

Держреєстратора підозрюють у позбавленні держави санаторію на мільярд

Працівника державного реєстру підозрюють у втручанні в автоматизовані системи з обробки інформації, що призвело до втрати державою санаторію "Куяльник" з оцінковою вартістю близько 1 млрд грн. За даними Одеської обласної прокуратури, у 2019 році держреєстратор, не маючи відповідних юридичних підстав, здійснила реєстрацію права власності на майно приватного підприємства на території курорту.

Одеська обласна прокуратура оголосила про підозру державному реєстратору у несанкціонованій зміні інформації в автоматизованих системах, за що йому загрожує ч. 3 ст. 362 КК України. Ці несанкціоновані дії призвели до великої шкоди законному власнику майна, оціненої приблизно в 1 мільярд гривень. Спроба віддати цей величезний майновий комплекс приватному підприємству вже раніше була благополучно зупинена судом, що призвело до повернення об'єкта державній власності.

На цю мить держава успішно зареєструвала право власності на об'єкт, відзначений площею понад 100 000 кв. м., в особі Фонду державного майна України, забезпечивши виконання судового рішення.

Нагадаємо, в Одеській обласні прокурори Подільської окружної прокуратури повернули дві ділянки загальною площею 20 га, вартістю 609 млн грн Куяльницькій сільській раді.  Крім того, на користь сільради було стягнуто понад 1 млн грн заборгованості з орендної плати.  Так, відомо, що землі були надані підприємству для будівництва об’єктів зеленої енергетики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися