"Дзвінок з банку": в Одеській області затримали шахрая

Найкращий спосіб вберегтися від шахраїв — передзвонити у банк на офіційний номер або ж особисто відвідати установу

Співробітники поліції повідомили про підозру мешканцеві Березівського району, який, вигадавши історію, видурив від трьох громадян понад 57 тисяч гривень, представляючись співробітником банку. За його дії загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Шахрай зателефонував до трьох осіб, виглядаючи як представник банку. Він запевнив потерпілих, що їхні банківські рахунки знаходяться під загрозою і запропонував їм "захистити" свої заощадження. Зазначивши, що терміново потрібно перерахувати кошти на новий рахунок.

Правоохоронці розкрили, що зловмисник використовував соціальні мережі для пошуку потенційних жертв. Отримавши їхні номери телефонів, він вигадував вигідні для них історії та вимагав виконати операції, що призвели до втрат.

Попри спроби приховати сліди, затриманий зізнався, що витрачав незаконно отримані кошти на власні потреби. Поліцейські вилучили матеріальні докази, зокрема гаджет, який використовувався для здійснення обманливих дзвінків.

За наявності достатніх доказів, правопорушнику повідомили про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом обману, тобто шахрайстві, у тому числі вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 51 до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Слідство триває, – прокоментував очільник Березівського районного відділу поліції полковник поліції Микола Древов.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці затримали двох жінок-шахрайок. Правопорушниці вводили в оману знайомих та викрадали в них телефони. Наразі їм повідомили про підозру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися