РФ порушила закони війни під час обстрілу Одещини, – Офіс генпрокурора

Внаслідок атаки четверо людей отримали поранення

У результаті нічної атаки по Одещині, за процесуальним керівництвом Одеської обласної та Ізмаїльської окружних прокуратур, розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За даними слідства, збройні сили Російської Федерації здійснили масштабну дронову атаку на об’єкти цивільної та припортової інфраструктури Одеси та Подунав'я. Внаслідок цього було пошкоджено технічну споруду припортової інфраструктури в Одесі, де отримав поранення один з працівників.

Внаслідок атаки припортової інфраструктури Подунав’я, поранення отримали троє водіїв вантажівок, яких госпіталізували з різними ступенями тяжкості.

Пошкоджено також цивільну інфраструктуру в Ізмаїлі — технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, дорожнє покриття, автомобілі, будинки.

Унаслідок ворожої атаки та збиття дронів, було пошкоджено приватний будинок та гараж в Ізмаїльському районі, де виникла пожежа, яку оперативно ліквідували. На щастя загиблих та постраждалих немає.

Обстріли Одеської області

В ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися