В Одесі людей тримали в підвалі та змушували жебракувати: подробиці (ВІДЕО)

Одеські поліцейські затримали групу осіб за вербування та експлуатацію громадян

В Одесі поліцейські розкрили випадок вербування та експлуатації громадян, яких тримали у підвалі та змушували щодня жебракувати, заробляючи до 1000 гривень. Спеціалісти повідомили про підозру зловмисникам, а їм загрожує до 12 років ув'язнення та конфіскація майна. Про це повідомляє ГУНП в одеській області. 

Злочин розкрили слідчі поліції № 3 Одеського районного управління за сприянням міграційної поліції та прокуратури. Група зловмисників активно вербувала громадян без постійного місця проживання, утримуючи їх у підвалі орендованого будинку та змушуючи жебракувати.

Вранці вербовані громадяни вивозилися на автомобілях до місць з великою кількістю людей, де їх засаджували в інвалідні візки, а до вечора примушували просити милостині. Ввечері вилучали у них всю заробітну плату та повертали до підвалу.

Спільники утримували людей в підвалі орендованого будинку, консультували щодо "роботи" та забороняли самим покидати приміщення. При спробі втекти, до них застосовували психологічний тиск та фізичну силу, – йдеться в повідомленні. 

Під час обшуків слідчі знайшли гроші, мобільні телефони, записи з прибутками, інвалідні візки та інші речі, які стали матеріалами у справі. Автомобілі, які використовувалися зловмисниками, були арештовані.

Поліція затримала фігурантів, повідомивши їм про підозру у вербуванні та експлуатації громадян. Слідство розглядає питання про запобіжні заходи для підозрюваних, а цей злочин може призвести до позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали зловмисника, який завербував 22-річну дівчину для зайняття проституцією за кордоном. За такі дії 38-річному чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися