На Одещині чоловіки “наловили” риби майже на 900 тис. грн

За скоєне їм загрожує від штрафу до обмеження волі

На Одещині правоохоронці затримали браконьєрів. Затримали на гарячому чоловіків на озері Катлабух. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Під час спільного рейду з інспекторами Одеського рибоохоронного патруля та прикордонників поліцейські виявили трьох жителів Ізмаїльського району, які у спеціальних костюмах витягували з водойми заборонене знаряддя лову з біоресурсами. 

Загалом рибалки завдали державі збитки на суму майже 870 тис. грн. Вони виловили кілька сотень раків загальною вагою вісім кілограмів і кілька десятків рибин, серед яких були карась, щука, плоскирка та окунь загальною вагою три кілограми.

“За даним фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання  про повідомлення фігурантам про підозру. Їм загрожує штраф від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років”, - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Нагадаємо, що черговий рейд на озері Ялпуг викрив порушників зі збитками державі майже на 365 тис. грн. Так, вранці 11 лютого інспектори Одеського рибоохоронного патруля разом з прикордонниками зупинили двох браконьєрів, що на дерев’яному човні ловили рибу за допомогою електровудки. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися