В Одесі затримали чоловіка, який за 7500 доларів обіцяв зняти з військового обліку

Наразі правопорушнику повідомили про підозру

Прокурори повідомили про підозру одеситу, який незаконно переправляв військовозобов’язаних громадян за кордон. За свої “послуги” чоловік вимагав 7500 доларів США. Про це зазначили в Одеській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

Відомо, що наприкінці січня 32-річний одесит змовився з військовослужбовцем ТЦК та СП та запропонував військовозобов’язаному незаконно виїхати з України за кордон.  

Чоловік пообіцяв виготовити та надати “кліенту” військово-облікові документи із визнанням непридатним до військової служби та виключенням із військового обліку, що надає право на безперешкодний перетин державного кордону України.

Вже 9 лютого правопорушника затримали на гарячому, під час одержання обумовленої суми грошових коштів. 

“Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 454 тис. 200 гривень. Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР НП України”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що у рамках спільної операції представників міграційної поліції та охорони кордону в Одеській області викрито та затримано організатора незаконного переправлення військовозобов'язаних осіб через державний кордон України. Молдови. Після затримання, правопорушнику вже оголосили про підозру, і тепер йому загрожує до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися