За збір металолому мешканець Одещини може потрапити за ґрати: подробиці

Чоловік вирішив заробити на покупці та продажі металолому

Поліція Білгород-Дністровського району пред'явила підозру місцевому мешканцю через незаконні операції з ломом чорних металів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними слідства, чоловік з Татарбунарська, не маючи необхідних документів для здійснення такої діяльності, користувався фургоном для пошуку та покупки металобрухту від приватних осіб. Під час затримання він намагався придбати велику партію лому чорних металів у місцевої жительки за ціною менше ніж дві гривні за кілограм. Його намір був заробити на подальшому продажу.

Поліція вилучила автомобіль із металобрухтом як матеріальний доказ, який тимчасово зберігається на спеціальному майданчику під час розслідування.

Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за частиною 1 статті 213 Кримінального кодексу України. Йдеться про здійснення прийому брухту чорних металів фізичною особою, відомості про яку не включено до переліку суб`єктів господарювання, що здійснюють операції з металобрухтом, та організацію незаконного пункту прийому, схову та збуту металобрухту, – прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Згідно із санкцією статті такі дії караються штрафом від 25,5 до 34 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або пробаційним наглядом на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк. 

Нагадаємо, поліцейські в Одесі розкрили справу про торгівлю людьми, у якій було відправлено на лаву підсудних організаторів цієї жахливої схеми. За даними розслідування, одесит разом із двома своїми знайомими відповідальні за вербування, утримання та змушування громадян до жебрацтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

5 квітня 2024, 14:59

Преступление века просто)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися