Атака по Одещині: прокурори розслідують влучання ворожого дрона по АЗС

Загалом в ніч на 8 квітня ворог спрямував по Україні 24 дрони та одну ракету

Під керівництвом прокурорів розпочато досудове розслідування проти РФ щодо порушення законів та звичаїв війни. Окупанти вчергове атакували Одещину ударними безпілотними літальними апаратами. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, вночі 8 квітня збройні сили Російської Федерації знову здійснили атаку на Одеську область за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів. Загалом над Одеською областю сили протиповітряної оборони збили чотири ворожі дрони. Втім, не обійшлось без влучань. В регіоні пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Крім того, уламками збитого "шахеду" пошкодили АЗС. На щастя люди не постраждали. Наразі триває огляд місця події, прокурори спільно з іншими правоохоронними органами фіксують наслідки цієї збройної агресії з боку РФ.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), - йдеться в повідомленні. 

Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих.   



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися