В Одесі прогриміли потужні три вибухи (оновлено)

Пошкоджено злітно-посадкову смугу аеропорту

В Одесі прогриміли три потужні вибухи. У небі видно сліди диму. Внаслідок ракетної атаки пошкоджено злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту. Її подальше використання неможливе. Про це повідомила начальниця прес-центру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Пам'ятайте, що поширення інформації про бойові дії підлягає узгодженню з військовим командуванням і має тимчасові обмеження", - нагадали в ОК "Південь".

Подробиці про ракетний удар з'ясовуються.

ОНОВЛЕНО

Голова Одеської ОВ Максим Марченко повідомив, що ворог завдав ракетного удару по аеропорту з території Криму береговим ракетним комплексом "Бастіон".

"Дякую Богу, ніхто не постраждав. В області проводяться протидиверсійні заходи. Вони виконуються для того, щоб забезпечити максимальну безпеку мешканців Одеської області", - зазначив Марченко.

Мер Одеси Геннадій Труханов також прокоментував сьогоднішній ракетний удар по злітно-посадковій смузі.

"5 років. Стільки часу ми витратили на будівництво нової злітно-посадкової смуги. Робота над реалізацією проекту зайняла майже 10 років. Довгоочікуване відкриття минулого року стало подією навіть не національного, а світового масштабу. Одеса вийшла на новий рівень розвитку – як із погляду інфраструктури, так і туризму. Завдяки новій смузі ми чекали на колосальний приплив туристів з усього світу, а натомість отримали сьогодні ракетний удар", - написав міський голова.

Водночас, за словами Труханова, Одеса – це не те місто, яке здається перед труднощами.

"Ми обов'язково відновимо смугу після нашої перемоги, а до нас приїде ще більше туристів", - резюмував мер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися