В Одесі затримали працівника ТЦК, який вимагав хабарі у вигляді пального

За відмову погрожував відправленням в зону бойових дій

Одеські правоохоронці викрили працівника одного з ТЦК на хабарі за видачу довідки, яка відстрочує мобілізацію. У якості винагороди за бронювання від мобілізації фігурант вимагав у чоловіка 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті.

Про це повідомляє поліція в Одеській області. 

За відмову він погрожував відправленням в зону бойових дій. Правоохоронці встановили, що службова особа територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагає з жителя Подільського району винагороду за сприяння у видачі довідки про бронювання від мобілізації. Зловмисник хотів отримати 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті, а у разі відмови погрожував відправленням в зону бойових дій.

Його затримали під час оборудки: він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за цю "послугу" гроші в сумі 15 тисяч гривень.

Слід зазначити, що громадянин, якому військовий створював штучні перешкоди та вимагав винагороду, працює на підприємстві критичної інфраструктури і мав законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. Проте, зловмисник переконував чоловіка, що видача цієї довідки залежить саме від нього, - йдеться в повідомленні. 

Слідчі повідомили фігуранту про підозру. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, нещодавно на вулиці Грецькій в Одесі побили дівчину під час комендантської години. За цим фактом в ТЦК та СП розпочали службову перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися