Суд над посадовцем: чиновника з Одещини звинувачують у вимаганні хабаря

Посадовець може потрапити за ґрати на 10 років

На Одещині посадовця міграційної служби, який вимагав хабар за оформлення українського громадянства для дітей, судитимуть. Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування і скерувало обвинувальний акт до суду. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Розслідування показало, що у грудні 2023 року жінка звернулася до міграційної служби з метою оформити громадянство України для своїх п'яти дітей, батько яких є громадянином іноземної держави. Посадовець повідомив, що оформлення неможливе без "додаткової" оплати його послуг, попри те, що необхідно було сплатити лише адміністративні послуги. Він вимагав майже 120 тис. грн за надання громадянства дітям.

У січні 2024 року чиновника затримали в його робочому кабінеті під час отримання хабаря. Наразі він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), що може призвести до покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці затримали заступника голови однієї з сільських рад під час отримання неправомірної вигоди за "вирішення" питання непридатності до військової служби місцевого чоловіка призовного віку. За його діяльність загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися