Одеські поліцейські провели 15 експертиз для виявлення вбивці

Чоловік із Чорноморська був засуджений за вбивство свого співмістянина

За зібраними поліцейськими доказами, мешканця Чорноморська засудили до 15 років ув'язнення за вбивство співмістянина. Подія трапилася на початку 2021 року, коли родичі жертви знайшли його без ознак життя на дачі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час досудового розслідування з'ясувалося, що 66-річний чоловік разом із 49-річним механіком, рекомендованим знайомим, лагодив свій автомобіль на дачному обійсті. Після роботи господар запросив механіка на застілля. Під час споживання алкоголю між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. Механік побив господаря кулаками і задушив його.

Тіло загиблого виявили його донька та дружина через два дні після трагедії. Після злочину зловмисник втік на західну Україну, де переховувався. Поліцейські розпочали кримінальне провадження і в ході розслідування затримали втікача, обравши йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У справі було проведено понад п'ятнадцять експертиз, які підтвердили причетність затриманого до злочину. Судово-медична експертиза встановила, що смерть потерпілого настала внаслідок механічної асфіксії.

На основі зібраних доказів слідчі Чорноморської окружної прокуратури висунули обвинувачення за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські затримали 24-річного жителя Харкова, підозрюваного у вбивстві 16-річного одесита. Зловмиснику вже оголошено про підозру у вмисному вбивстві, за яке йому загрожує до 15 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися