Одеська поліція шукає чоловіків, які узяли фіктивні шлюби для виїзду за кордон

Одеська поліція викрила схему незаконного виїзду чоловіків за кордон через фіктивні шлюби

Одеські правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням чоловіків за кордон шляхом фіктивних шлюбів з багатодітними жінками. Організаторка цієї схеми, мешканка Київської області, була затримана та взята під варту. Їй загрожує від семи років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Злочинну діяльність припинили слідчі Одеського районного управління поліції №1 спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області. Вони встановили, що 30-річна жінка з Київської області розмістила оголошення у месенджері, пропонуючи послуги з незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України.

За 4000 доларів вона організовувала фіктивний шлюб чоловіків з жінками, які мають на утриманні трьох неповнолітніх дітей. Це дозволяло новим "батькам" на законних підставах виїхати з країни, а після цього "подружжя" розлучалося. Одним із клієнтів виявився одесит призовного віку.

Киянка привезла жінку до Одеси, де вони подали заяву на укладення шлюбу у відділі державної реєстрації актів цивільного стану. Поліцейські задокументували протиправні дії та затримали організаторку наступного дня після отримання 4000 доларів від одесита.

Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили фігурантці про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За цей злочин жінці загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі з правом конфіскації майна. Наразі триває розслідування для встановлення інших можливих злочинів та осіб, які скористалися послугами затриманої.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися