В Одесі співробітник ТЦК вимагав "кругленьку" суму за зняття авто з військового обліку

Офцер обіцяв посприяти у видачі довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску

В Одесі поліцейські викрили службовця одного з ТЦК, який вимагав тисячу доларів за зняття авто з військового обліку. Його затримали та повідомили йому про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

За даними слідства, офіцер мобілізаційного відділення одного з міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вимагав з представника логістичної компанії 1000 доларів винагороди. Натомість обіцяв посприяти у видачі довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску, який було поставлено на облік в межах військово-транспортного обов’язку. 

Після отримання неправомірної вигоди поліцейські затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За цей злочин правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний  захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, чим він і скористався.  


Нагадаємо, працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", який змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися