На Одещині зростає захворюваність: які віруси циркулюють

У разі поганого самопочуття одразу проконсультуйтесь зі своїм лікарем

Останні дані з моніторингу свідчать про помітне збільшення захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одеській області. Порівняно з попереднім тижнем, загальна кількість випадків зросла на 33,3%. Серед дитячого населення ріст ще більш виражений — на 49%, а серед дорослих зареєстровано три нові випадки. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Спалах норовірусної інфекції в місті Рені

Протягом звітного тижня у місті Рені зафіксовано групову захворюваність на харчову токсикоінфекцію норовірусного походження. Всього постраждало 27 осіб, серед яких 22 — це діти до 15 років. Захворювання в більшості випадків протікає у легкій формі, і діти проходять лікування амбулаторно. Наразі тривають протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження для контролю ситуації.

Посилений епіднагляд за холерою

З початку червня в області ведеться посилений епіднагляд за холерою. Він включає моніторинг наявності холерного вібріону в навколишньому середовищі, зокрема у відкритих водоймах, морській воді в зонах відпочинку та стічній воді інфекційних стаціонарів і станцій біологічного очищення. Протягом звітного тижня було проведено дослідження 81 проби, включаючи 14 проб морської води, 23 проби прісної води та 44 проби стічних вод. Холерний вібріон в жодній з проб не виявлено.

Також, серед 168 пацієнтів з розладами шлунково-кишкового тракту, обстежених на холеру, жодного позитивного результату не виявлено.

Інші епідеміологічні показники

Кашлюк: За останній тиждень зареєстровано 18 випадків підозри на кашлюк, що на 31% менше у порівнянні з попереднім тижнем, коли було зафіксовано 26 випадків.

COVID-19: Захворюваність на коронавірус залишилася на рівні минулого тижня, зберігши показник у 24 випадки. Переважна більшість пацієнтів — дорослі (88%). Важких випадків та смертей не зафіксовано.

Випадки сказу: Протягом звітного тижня зафіксовано 99 випадків укусів тваринами, що на 6 випадків менше у порівнянні з попереднім тижнем (105 укусів). З початку року в області зареєстровано 91 лабораторно підтверджений випадок сказу серед тварин. З них 12% — це домашні тварини, а 88,9% — дикі тварини, зокрема лисиці, шакали та дикі коти. Випадків сказу серед людей не зафіксовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися