Захворюваність на кишкові інфекції в Одесі: що відомо

Статистика захворюваності в Одесі

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень 83 одесити захворіли на гострі кишкові інфекції. З них 42,2% становлять діти до 17 років, а 57,8% — дорослі. Епідеміологи зазначають, що рівень захворюваності відповідає сезонним показникам. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Причини захворювань: Аналіз показав, що більшість випадків кишкових інфекцій пов’язані з вживанням їжі, приготованої з порушенням технології, а також із споживанням немитих ягід, овочів і фруктів. Особливо небезпечними виявилися м'ясні та молочні продукти, придбані на ринках, та недотримання гігієни при догляді за дітьми.

Інші інфекції: Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції зафіксовано лише поодинокими випадками. У місті не зареєстровано жодного випадку дифтерії, кору, краснухи або правця.

Захворюваність на кашлюк: За тиждень в Одесі виявлено сім випадків кашлюку, всі у дітей. Захворювання не було зареєстровано в організованих колективах. У місцях виявлення захворювання проводяться необхідні профілактичні та протиепідемічні заходи.

Моніторинг холери: Протягом тижня для моніторингу холери було обстежено 78 пацієнтів з гострими кишковими інфекціями. Також досліджено 9 проб з об'єктів зовнішнього середовища, включаючи 5 проб морської води, 3 проби стічної води та 1 пробу прісної води. Холерні вібріони не були виявлені.

Перевірка питної води: Для контролю якості питної води в Одесі було проведено аналіз 10 проб на мікробіологічні показники та 9 проб на санітарно-хімічні показники. Усі результати відповідали встановленим нормам.

Нагадаємо, 27 червня 2024 року в Одесі відбудеться День профілактики та раннього виявлення сколіозу у дітей. Цю ініціативу організовують Департамент охорони здоров’я Одеської міської ради та Одеський міський Центр здоров’я з нагоди Міжнародного дня боротьби зі сколіозом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися