Одеса терміново: потрібні донори крові

Один донор рятує декілька життів

В Одесі завтра, 12 квітня, дуже потрібна кров донорів  1(+), 1(-), 2(+), 4(+). Якщо ви бажаєте допомогти, ви можете зареєструватись через спеціальну форму.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Для всіх охочих допомогти, є дві адреси: з 9:00 до 12:00 ви можете прийти на Слобідці, якщо у вас група крові 1(+), 1(-), 2(+), 4(+), або о 9:00 на Пироговській, якщо у вас група крові 1(-). Щоб стати донором крові, необхідно зареєструватись за посиланням. Після реєстрації з вами зв'яжуться та підтвердять вашу участь у донорстві.


В Одесі було створено Телеграм-канал під назвою "Донор Одеса", щоб організувати діяльність донорів. Там можна знайти свіжу інформацію про потребу в донорській крові.


Підготовка до донорства 


Здача крові — важливий та корисний вчинок, який може допомогти рятувати життя. Ось п'ять порад, які допоможуть підготуватися до процедури:

  1. Випийте достатню кількість води: рекомендується пити воду вдень перед здачею крові, щоб збільшити кількість рідини в організмі. Це допоможе запобігти обмороженню та зменшить ймовірність утворення згустків крові.

  2. Обмежте вживання жирної та важкої їжі: їжа повинна бути легкою та здатною швидко перетравлюватися, щоб зменшити ймовірність запаморочень та несприятливих реакцій на процедуру.

  3. Достатньо відпочиньте: важливо висипатися та відпочити перед здачею крові, щоб уникнути втоми та стресу, які можуть призвести до погіршення самопочуття.

  4. Повідомте медичний персонал про свої медичні препарати: якщо ви приймаєте будь-які медичні препарати, то важливо повідомити про це медичний персонал, щоб уникнути побічних ефектів та інших ризиків.

  5. Будьте готові до запитань: перед здачею крові можуть ставити запитання про ваше здоров'я та життєвий стиль. Важливо відповісти на ці запитання чесно та точно, щоб допомогти зберегти життя та здоров'я інших людей.


Нагадаємо, що одеські медики отримали 8 нових автомобілів швидкої медичної допомоги типу "С", які будуть допомагати лікарським бригадам рятувати життя. Автівки швидкої допомоги поїдуть в різні райони регіону. В них є все необхідне, щоб вчасно надати допомогу українцям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися