COVID-19 на Одещині: дорослі хворіють частіше

Серед дітей стало майже на 40% менше заражень

З початку року на території області зареєстровано 5067 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з яких 29 були летальними. Показник інтенсивності захворюваності на 100 тисяч населення склав 214,9, а показник смертності становив 1,2.


Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.


Останні дані показують, що за минулий тиждень захворюваність на COVID-19 в області знизилась на 3,9%. Проте, зниження стосується лише дітей, де зменшення склало 38,5%, тоді як серед дорослого населення відмічається зростання на 2,4%. Рівень госпіталізації знизився на 22,9%. Зростання захворюваності на COVID-19 за останній тиждень спостерігалося в Ананьївській, Балтській, Саф’янівській та Южненській ОТГ. Інші територіальні громади відмічають зниження захворюваності.

Як захистити себе від COVID-19

Лікарі наголошують на важливості дотримання правил гігієни та профілактики, щоб запобігти поширенню захворювань. Для цього необхідно:

  • Мити руки з милом після кожного контакту з іншими людьми або забрудненими поверхнями. Якщо вода недоступна, використовуйте антисептик на основі спирту.

  • Уникати контакту з людьми, які виявили симптоми інфекції.

  • Вживати тільки достатньо прогріту та ретельно промиту воду та страви.

  • Правильно зберігати харчові продукти та готувати їжу згідно з рекомендаціями МОЗ.

  • Носити маску у випадку, якщо відчуваєте симптоми захворювання або перебуваєте у місцях з великою концентрацією людей.

  • Провітрювати приміщення та дотримуватись правил соціальної дистанції.

Нагадаємо, що в Одесі відзначається тенденція до збільшення кількості дітей, які знаходяться під наглядом лікарів міських дитячих поліклінік. Середня кількість дітей на одного педіатра складає 891 дитина, що наближається до рекомендованої оптимальної кількості 900 дітей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися