Безоплатне забезпечення гемодіалізом пацієнтів з нирковою недостатністю в Одесі

На цей час у відділенні гемодіалізу проходять лікування 100 пацієнтів

У міській клінічній лікарні №10 міста Одеси діє відділення амбулаторного гемодіалізу, де пацієнти з важкою нирковою недостатністю можуть отримати життєво важливе лікування. Це відділення оснащене сучасним обладнанням та забезпечує високу якість процедури діалізу на європейському рівні.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

У відділенні гемодіалізу є сучасні апарати "штучної нирки" Fresenius, які забезпечують високу якість процедури діалізу. Крім того, тут є палата інтенсивної терапії з апаратом Fresenius модифікації Prometheus для гемодіалізу з екстракорпоральною підтримкою печінки, який використовується для лікування пацієнтів з важким ураженням печінки.

Окрім цього, відділення гемодіалізу має багатоступеневу систему очищення води зі зворотним осмосом, що забезпечує послідовну фільтрацію та дезінфекцію води, яка поступає до діалізних апаратів. Це дозволяє забезпечити безпеку та якість процедури для пацієнтів.

У відділенні гемодіалізу МКЛ №10 наразі лікується 100 пацієнтів. Кожна процедура діалізу займає близько 4 годин, а з урахуванням підготовки до неї — від 6 до 7 годин. Робота залів гемодіалізу організована у декілька змін, включаючи нічний час.

Попри воєнний стан, лікування пацієнтів відділення гемодіалізу та їхнє забезпечення життєво важливою процедурою не було припинено ні на один день. У міській лікарні №10 гемодіаліз отримують не лише мешканці Одеси, а й тимчасово переміщені громадяни з інших областей України, таких як Миколаївська, Херсонська, Донецька та інші, що потребують цієї медичної допомоги з урахуванням можливостей відділення.


Нагадаємо, що Медичні заклади Одеси, які здійснюють імунопрофілактику, отримали нове постачання вакцин. Вони потрібні  для імунопрофілактики всіх інфекційних хвороб, що включені до Національного календаря щеплень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися