У Одесі провели успішну трансплантацію серця: деталі та фото

Це лише друга така операція в Одесі

Українські лікарі провели успішну трансплантацію серця в Одесі в ніч на 28 квітня 2023 року. Операцію здійснили бригада медиків з Інституту Серця МОЗ України разом з лікарями Одеської міської клінічної лікарні №10. 


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Це був другий успішний випадок трансплантації серця в Одесі за останні кілька років. Операцію здійснив видатний кардіохірург Борис Тодуров та його команда. Донорське серце було успішно пересаджене чоловікові віком 59 років, який чекав на черги на трансплантацію. Перед проведенням операції медична бригада створила "коридор пошани" для вшанування донора, що є традицією.

picture

Крім того, до місцевих інститутів доставили донорські нирки для пересадки двом іншим пацієнтам. Родина донора віддала дозвіл на трансплантацію та допомогла порятувати життя трьох людей.


Сучасна лікарня  


Клінічна лікарня №10 у місті Одеса розвивається як кластерний заклад системи спроможних лікарень, з фокусом на надання спеціалізованої допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями. У закладі планується запуск ангіографічної служби та впровадження процедур коронарної ангіографії та судинного стентування. Крім того, лікарня має готовність до регулярних високоспеціалізованих оперативних втручань.


Нагадаємо, що в Одесі вперше проведено трансплантацію серця. В ніч з 28 на 29 березня в Одеській міській лікарні №10 трансплантували серце й цю операцію здійснювала бригада лікарів з Інституту Серця МОЗ України на чолі з видатним кардіохірургом Борисом Тодуровим.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися