Європейський тиждень тестування на ВІЛ: в Одесі пройдуть безоплатні обстеження

Тестування пройдуть в 10 медустановах Одеси

З 15 по 19 травня 2023 року в Одесі відбудеться низка заходів, присвячених Європейському тижню тестування на ВІЛ. Ці заходи організовані за підтримки Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради, Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, Міського центру здоров’я та БО ”100 відсотків життя. Одеса”.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Захід спрямований на популяризацію тестування на ВІЛ та важливість своєчасної діагностики. Одне з головних завдань — виявити людей з ВІЛ-статусом, а також його раннє виявлення. Протягом тижня, з понеділка по п’ятницю, медичні працівники закладів охорони здоров’я міста Одеси проводитимуть безоплатне анонімне обстеження на ВІЛ усіх охочих. Тестування буде проводитися за допомогою швидких тестів.


З метою привернення уваги широких верств населення до важливості профілактики та своєчасної діагностики ВІЛ-інфекції, а також підтримки людей, які живуть з ВІЛ, 19 травня в межах Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДу відбудеться міська акція з тестування на ВІЛ, вірусні гепатити та сифіліс. Захід відбудеться з 10.00 до 14.00 за адресою: вул. Рішельєвська, 18, у гуманітарному центрі "Гостина хата" та розташованому біля нього наметі, — йдеться в повідомленні.

Адреси закладів, де буде проводитися тестування, можна дізнатися за посиланням. Не забудьте, що регулярне тестування на ВІЛ допомагає зберегти здоров’я та захистити себе та інших від можливої інфекції.


Нагадаємо, що для міської клінічної інфекційної лікарні за кошти міського бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми "Здоров`я" придбали сучасне медичне обладнання. Лікарня отримала пересувний палатний рентгенологічний апарат IMAX, який забезпечує високу якість зображення та обладнаний системою цифрового перетворення рентгенівських знімків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися