Для лікарень Одещини закупили унікальне обладнання: для чого воно призначене

Воно допоможе краще діагностувати інсульт

Міністерство охорони здоров’я України здійснює закупівлю сучасного медичного обладнання. Відомство закуповує дев'ять передових ангіографічних систем, з яких два призначені для Одещини.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Це надзвичайно важливий крок в рамках проєкту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей", реалізованого спільно зі Світовим банком. Медичні заклади, де створюються інсультні центри, отримають потужні ангіографи з нейроінтервенційними функціями Azurion 5 та Azurion 7, виробництва компанії Philips. Це передове обладнання дозволить медикам збільшити якість лікування захворювань системи кровообігу.

Дунайська обласна лікарня та Одеська міська клінічна лікарня №11 належатимуть до щасливих отримувачів цих приладів. Усього буде придбано 9 одиниць обладнання для 7 областей, зокрема для Київської, Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Сумської та Хмельницької областей. Цей крок свідчить про значний прогрес в удосконаленні медичної інфраструктури та покращанні доступу до якісної медичної допомоги в Україні.

Детальніше про обладнання

Ангіографія — це метод медичної візуалізації, що полягає в рентгенологічному дослідженні кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин, які дають різку тінь в рентгенівських знімках.

В МОЗ інформують, що щороку в Україні діагностують близько 130 – 140 тис. випадків інсульту, і понад третина пацієнтів помирає впродовж місяця. Нині інсульт посідає друге місце серед причин смертності та перше – серед причин інвалідизації дорослого населення. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що для міської клінічної інфекційної лікарні за кошти міського бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми "Здоров`я" придбали сучасне медичне обладнання. Лікарня отримала пересувний палатний рентгенологічний апарат IMAX, який забезпечує високу якість зображення та обладнаний системою цифрового перетворення рентгенівських знімків.











Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

18 травня 2023, 05:58

Восстановление после инсульта качественными растительными комплексами, заказывай здесь https://dnsp.com.ua/g22689304-reabilitatsiya-sosudov-otzyv

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися