В Одесі пройшов тиждень тестування на ВІЛ: скільки виявили випадків захворювання

Позитивні пацієнти вже почали отримувати антиретровірусну терапію

Понад 1600 одеситів взяли участь у європейському тижні тестування на ВІЛ.  З 15 по 19 травня 2023 року в Одесі було проведено Європейський тиждень тестування. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

В усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних центрах і лікарнях міста медики проводили безоплатне конфіденційне тестування на ВІЛ та вірусні гепатити всіх охочих.

Протягом одного тижня в медичних закладах Одеси було проведено 1608 тестувань на ВІЛ, що призвело до виявлення 25 нових випадків ВІЛ-інфекції. Завдяки успішній співпраці мультидисциплінарних команд медичних закладів, всі пацієнти з позитивними результатами були негайно прийняті під медичний нагляд, і 22 з них уже розпочали отримувати антиретровірусну терапію.

Безоплатний тест на ВІЛ можна зробити в усіх медзакладах Одеси - як при відвідуванні свого сімейного лікаря, так і в стаціонарі. Раннє виявлення та своєчасний початок лікування дозволяє ВІЛ-позитивним людям жити довгим повноцінним життям.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за минулий тиждень в Одесі зареєстровано 42 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, що становить на 40,9% менше, ніж за попередній тиждень. Одужав 91 пацієнт.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися