Медики повідомили, скільки за тиждень одеситів захворіли на кишкові інфекції

Найчастіше хворіють через вживання немитих овочів і фруктів та м'ясних продуктів

За минулий тиждень з 3 по 9 липня захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі знизилася на 14,6%. Усього зафіксували 70 випадків, з яких 56% - діти.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Основні причини хвороби - це вживання немитих овочів і фруктів, домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання та молочних і м'ясних продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі

Ситуація у Чорному морі 

За останній тиждень з морської води виділено 8 холероподібних НАГ-вібріонів - вони не є збудниками холери, але можуть спричиняти кишкові інфекції. З проб морепродуктів на пляжах Одеси (мідії, креветки) виділено 6 НАГ-вібріонов. Холерний вібріон не виявляли. 

Морська вода на громадських пляжах Одеси не відповідає нормативним вимогам: перевищені нормативи вмісту бактерії групи кишкових паличок і ентерококу. Купання на пляжах Одеси заборонено, - зазначили в мерії. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.  





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися