В Одеській області планують вакцинувати 30 тисяч дітей: від яких хвороб

Загалом у 2023 році в Україні заплановано вакцинувати 270 тисяч дітей

В Одеській області планують вакцинувати 30 тисяч дітей від кору, паротиту та краснухи. Наразі щеплення отримали 4 500 дітей. 

Про це у ході брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса доповіли директор департаменту охорони здоровʼя Одеської обласної військової адміністрації Олександр Курмишов та завідувач відділу імунопрофілактики ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Людмила Самойленко.

Загалом у 2023 році в Україні заплановано вакцинувати 270 тисяч дітей, 30 тисяч з яких в Одеській області. Наразі в Одеському регіоні щеплення зробили 4 500 дітей.

Catch-up вакцинація розрахована на тих, хто вчасно її не отримав. Діти старше 2 років і до 6 років – мають вакцинуватись однією дозою, діти від 7 до 18 років – двома. Вакцина надходить з Нідерландів, вона сертифікована та абсолютно безпечна. Не було виявлено ще жодного випадку несприятливих наслідків після щеплення. Вакцинування необхідне, адже за перші шість місяців 2023 року в Україні зареєстровано понад двадцять випадків корі, що у чотири з половиною рази перевищує торішній показник за той самий проміжок часу. У Одеській області було шість підозрілих інцидентів, але вони не підтвердились, – розповіла Людмила Самойленко.

Вона додала що процедура щеплення абсолютно безкоштовна і не потребує переукладання декларації з лікарем.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі для дітей з цукровим діабетом вперше закупили інсулінові помпи за кошти міського бюджету за програмою "Здоров'я". Всього в Одесі мешкає 370 дітей, хворих на інсулінозалежний діабет 1 типу.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися