В Одесі збільшилась потреба в донорах крові: куди приходити

Щоб врятувати чиєсь життя вам потрібно 20 хвилин

На завтра, 25 вересня в Одесі велика потреба в донорах 1(+), 1(-), 2(+), 3(+), 3(-) груп крові. Всі охочі мають попередньо зареєструватись.             

Про це повідомляють в телеграм-каналі Донор Одеса.         

Здача відбудеться у понеділок 25 вересня з 9 години ранку до 12:00 на Слобідці, 1(+) сім людей, 2(+) чотири людини та в Приморському районі з 9:00,1(+) три людини, 1(-) дві людини, 2(+) дві людини, 3(+) три людини, за попереднім записом за посиланням. Після реєстрації Вам зателефонують та підтвердять, що треба приходити.         

Перед тим, як стати донором крові, важливо правильно підготуватися, включаючи правильне харчування. Ось кілька порад щодо того, як потрібно снідати перед донорством крові:                

1) Страва повинна бути легкою та здоровою. Харчування, що містить багато жирів та вуглеводів, може збільшити вміст жирів у крові та зробити кров густішою.                

2) Не обмежуйте себе в їжі перед донорством, але варто уникати важкої їжі, такої як жирне м'ясо, фаст-фуд або солодощі.                

3) Варто обрати їжу, багату залізом, таку як буряки, яйця, горіхи та шпинат. Залізо необхідне для створення нової крові.                

4) Випийте воду, тому що водний баланс має важливе значення для гарного здоров'я. При донорстві крові важливо, щоб ви були добре згодовані та гідратовані, оскільки це зменшить ризик відчуття головного болю та слабкості.             

5) Заборонено пити алкогольні напої перед донорством крові, оскільки вони можуть змінити хімічний склад крові та зробити її менш придатною для використання.              

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на півдні Одещини прикордонники Ізмаїльського загону є одними з лідерів по здачі донорської крові. Захисники кордонів систематично долучаються до здачі крові аби рятувати життя.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися