В Одесі розширюється система раннього втручання для допомоги дітям

Розширення центрів раннього втручання в Одесі є важливим кроком для підтримки дітей і сімей у наданні необхідної допомоги та підтримки в процесі розвитку

В Одесі активно розвивається система раннього втручання в рамках Міської цільової програми "Рівність". Ця програма спрямована на надання комплексної медичної, соціальної та психологічної підтримки дітям від народження до чотирьох років з порушеннями розвитку.

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Цього року Обласний методичний центр раннього втручання розпочав навчання нових команд фахівців у цій галузі.

Протягом трьох місяців близько 50 фахівців пройдуть навчання, після чого розпочнуть роботу на базі міських дитячих поліклінік №3, №4, №5, а також Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей з інвалідністю "Майбутнє".

У вересні цього року в дитячій міській поліклініці №4 був проведений семінар щодо скринінгу розвитку дитини та направлення до послуги раннього втручання для медичних працівників. Навчальні тренінги також відбудуться в інших поліклініках міста. Також активно проводиться онлайн-навчання фахівців раннього втручання.

Нагадаємо, з-за кордону до України повертається 20 дітей, із якими до цього зустрілися майбутні прийомні батьки. З 9 червня 2023 року відбулося онлайн-знайомство одинадцяти прийомних батьків та батьків-вихователів із дітьми. Після онлайн спілкування дорослі зустрілись із дітьми за кордоном. Саме туди куди були евакуйовані діти, позбавлені батьківського піклування після повномасштабного вторгнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися