Гострі кишкові інфекції в Одесі: кількість випадків захворювань за тиждень

В Одесі на гострі кишкові інфекції діти хворіють частіше

Епідситуація стосовно гострих кишкових інфекцій в Одесі залишається під контролем та захворюваність знизилась на 15,9% в порівнянні із попереднім тижнем. Проте за останній тиждень захворіло 69 одеситів, понад 60% хворих діти.   

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  

За останній тиждень захворіли лише 104 одесити, з яких майже 59% - діти віком до 17 років. Також зазначається, що захворюваність серед дітей знизилася на 23,7%.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. За тиждень випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані, – йдеться в повідомленні.

Серед головних причин хвороби:  

  • Небезпечні овочі та фрукти. Вживання немитих овочів і фруктів продовжує бути головною причиною захворювання.  

  • Порушення приготування їжі. Вживання домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання може стати небезпечним для здоров'я.  

  • Ризик у стихійній торгівлі. Покупка молочних і м'ясних продуктів у місцях стихійної торгівлі може призвести до захворювання.  

  • Порушення гігієни дітей. Недотримання правил догляду за дітьми також збільшує ризик інфекції.  

5 рекомендацій щодо профілактики кишкових інфекцій:   

  1. Ретельна особиста гігієна: Регулярно мийте руки перед прийманням їжі, після відвідування туалету та контакту з потенційно забрудненими поверхнями. Використовуйте мило або антисептичні засоби для рук.  

  2. Питна вода: Вживайте лише безпечну питну воду, яка була прокип'ячена, або користуйтесь фільтром для очищення води. Уникайте вживання неконтрольованої води з водойм або ненадійних джерел.  

  3. Гігієна харчових продуктів: Переконайтеся, що овочі та фрукти достатньо миті перед вживанням. Уникайте сирої або недостатньо приготовленої їжі, особливо м'яса, риби та яєць. Дотримуйтесь правильних умов зберігання їжі.  

  4. Уникаємо контакту з інфікованими особами: Уникайте прямих контактів з людьми, які мають симптоми кишкової інфекції, такими як діарея, нудота або блювота. У разі потреби, носіть медичні маски для запобігання передачі інфекції.   

  5. Застосування вакцинації: Для певних видів кишкових інфекцій, які є вакцино-профілактичними, розгляньте можливість вакцинації, особливо для осіб, які мають підвищений ризик або планують відвідати регіони зі збільшеним ризиком зараження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися