Понад вісім тисяч мешканців Одещини захворіли: які віруси циркулюють

Епідемічна ситуація в Одеській області

В Одеській області спостерігається погіршення епідемічної ситуації, зокрема відзначається збільшення випадків ГРВІ та грипу. Втім, серед хворих на COVID-19 є певне зниження інтенсивності захворювання. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Серед загальної кількості захворювань на ГРВІ та грипу, яка становить 8219 осіб, діти формують значущу частку – 68%. Зокрема, малюки віком до 14 років є найбільш уразливою групою, адже вони становлять більша частина випадків.

Щодо COVID-19, є певне зниження інтенсивності захворювання на 34%. Більшість випадків (77,2%) відзначається серед дорослого населення, особливо вікової групи 30-64 років. Попри збільшення госпіталізації на 4,5%, зафіксовано два летальні випадки серед осіб старше 65 років.

Щодо профілактичних заходів, проти грипу було вакциновано 7505 осіб, з них медичні працівники становлять основну частку. Крім того, зафіксоване зростання випадків гострих кишкових інфекцій, особливо серед молодших жителів. Щодо інших захворювань, таких як вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції, вони виявлені в окремих випадках.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

28 грудня 2023, 09:12

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися