На Одещині виявлено випадки кору: епідситуація в регіоні

Зменшення захворюваності на грип та ГРВІ, аналіз COVID-19 та інших інфекцій в Одеському регіоні

Протягом минулого тижня спостерігалося помітне зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Зниження становило 8,8%, а зокрема серед дітей цей показник склав 9,7%, а серед дорослих — 7%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Діти становлять 67% від усіх захворілих, з найвищою питомою вагою серед вікових груп 0-4 роки (36,2%) та 5-14 років (54,3%). Загальна захворюваність на COVID-19 складає 4%, зменшення на 20%. Зниження захворюваності серед дітей до 17 років становить 41,7%, а серед дорослих - 13,7%. Госпіталізація хворих знизилась на 4,1%.

Регіональна динаміка: найвищі та найнижчі показники

У Роздільнянському та Білгород-Дністровському районах спостерігається перевищення інтенсивного показника, в той час, як Березівський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський та Подільський райони мають нижчі показники.

Інфекції та щеплення: профілактичні заходи

Спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А та вірусів не грипозної етіології. З початку епідсезону щеплено проти грипу 7906 осіб, зокрема 6209 медичних працівників.

Зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції склало 11%, з основною питомою вагою серед дітей. Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструються спорадичними випадками або не реєструються взагалі.

В Одесі зафіксовано 2 випадки кору у сімейному вогнищі. Захворіли діти віком три та вісім років. Усі пацієнти, які не були щеплені від кору, отримують лікування відповідно до протоколу. Нагадуємо, що щеплення залишається надійним заходом профілактики кору та інших інфекцій.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися