В одному із сіл Одеської області ввели карантин через коронавірус

Двоє місцевих жителів вже померли через ускладнення від коронавірусної хвороби

Ймовірний повний локдаун наближається до Одеси семимильними кроками. У вівторок, 21 вересня, стало відомо, що в селі Десантне Одеської області місцева влада запровадила карантинні обмеження. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на ресурс "Бессарабія INFORM", в населеному пункті зафіксована гостра спалах коронавірусу.

Село Десантне входить до складу Вилківської об'єднаної територіальної громади. Відповідно, рішення про карантин приймали у виконкомі Вилківської міськради. Ухвалений чиновниками документ зобов’язує місцевих жителів дотримуватися спеціальних обмежувальних протиепідемічних норм.

Повідомляється, що жителям Десантного обмежили проведення будь-яких масових заходів, в тому числі релігійних, спортивних і будь-яких культурно-розважальних. Також люди повинні перебувати в захисних медичних масках, коли потрапляють в громадські місця, торгові заклади або користуються цивільним транспортом.

Згідно з наявною інформацією, у невеликому Десантному зараз хворіє близько 20 людей. Двох жителів, на жаль, не вдалося врятувати — вони померли через ускладнення, викликані ковідом.

Поки це перший випадок на Одещині за останній час, коли місцевій владі довелося вводити локальний карантин через збільшення захворюваності на коронавірус.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, коли наш регіон може повністю перейти в "жовту" зону.

Також ви можете дізнатися, які навчальні заклади Одеси продовжать працювати очно навіть при зміні карантинного зонування. Список шкіл знайдете в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися