В Одесі за тиждень захворіло понад три тисячі людей: які віруси циркулюють

Більшість захворілих в Одесі – діти

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, в Одесі фіксують зниження захворюваності на ГРВІ та грип. Рівень захворюваності на 39,3% нижчий за епідпоріг. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом останнього тижня виявлено 3207 випадків ГРВІ та грипу серед одеситів, при цьому понад 70% хворих – це діти віком до 17 років. Важливо відзначити, що це число залишається в межах сезонної норми для цього періоду року.

Вчені також фіксують циркуляцію вірусів грипу A та B, а також інших вірусів, таких як аденовірус та COVID-19. За останній тиждень 32 одесити захворіли на COVID-19, з них 7 – діти.

Також відзначається позитивна динаміка у зменшенні випадків гострих кишкових інфекцій, які склали 49 випадків, зниженням на 25,8% порівняно з попереднім тижнем. Варто відзначити, що 69,4% випадків дотикаються дітей до 17 років.

В інших напрямках, таких як вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції, фіксується відсутність широкого поширення. Моніторинг питної води показав, що всі проби відповідають нормам санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних показників,

Нагадаємо, і Одесі за тиждень народилося 126 малюків, це на 12 дітей більше, ніж попереднього тижня. Серед новонароджених одна пара близнюків. Хлопчики отримали кількісну перевагу над дівчатами — на світ з'явилися 71 маленький одесит і 55 юних одеситок. Які щеплення необхідні дітям – читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

7 березня 2024, 15:22

Как повысить иммунитет в домашних условиях, читай здесь https://dnsp.com.ua/n317398-kak-povysit-immunitet.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися