На Одещині фіксують випадки скарлатини серед дітей: епідситуація в регіоні

Скарлатина успішно лікується, але важливо не ігнорувати небезпеку й вчасно звертатися за допомогою

За даними недавнього моніторингу захворюваності в області, стан ситуації з грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), включаючи COVID-19, залишається стабільним у межах сезонних коливань. Інтенсивний показник  склав 410,8 на 100 тисяч населення, що на 22,7% нижче епідемічного порогу. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

Порівняно з попереднім тижнем, загальний рівень захворюваності зменшився на 8,1%. Серед дітей віком до 14 років зниження склало 4,6%, а серед дорослих — 15,5%. Варто відзначити, що серед захворілих основну частину становили діти (71%), з яких більшість у віці від 5 до 14 років (59%).

Повітряно-крапельні інфекції такі як кашлюк та скарлатина виявлені лише у спорадичних випадках, а ось епідемічний паротит, дифтерія, краснуха, кір, правець зовсім не були зафіксовані.

У цілому, з початку року в області було зафіксовано 24 випадки підозр на кір. Лабораторно підтверджено діагноз у 4 з них, а у решти хворих результати вірусологічних досліджень були скасовані.

Нагадаємо, Одеські медичні фахівці оголошують проведення Дня профілактики та лікування алергічних захворювань. Всі охочі запрошуються для консультації до досвідченого лікаря-дерматолога. При необхідності лікар направить на додаткові дослідження, аналізи та консультації інших спеціалістів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися