Діти в зоні ризику: які хвороби циркулюють в Одесі

В Одесі знизилась захворюваність на COVID-19, ГРВІ та грип, втім діти складають понад 74% нових хворих

Щодо захворюваності на COVID-19, ГРВІ та грип, в Одесі зафіксоване помітне зниження за останній тиждень. За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, кількість випадків ГРВІ та грипу зменшилася на 7,8%, порівняно з попереднім періодом. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом минулого тижня зареєстровано 2957 випадків захворювання на ГРВІ та грип. З них 74,4% — це діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності на ці захворювання перевищує епідпоріг на 44%, але залишається на сезонному рівні для цього періоду року.

Водночас кількість випадків COVID-19 в Одесі зменшилася на 40,6%, порівняно з попереднім тижнем, до 19 випадків, включаючи 6 дітей.

На гострі кишкові інфекції захворіли 68 одеситів, з яких 61,8% — діти. Інші випадки інфекцій, такі як вірусні гепатити та повітряно-крапельні захворювання, були виявлені поодиноко. Не було зареєстровано випадків дифтерії, кору, краснухи або епідемічного паротиту.

Моніторинг якості питної води також показав стабільні результати: усі досліджені проби відповідали нормам як за санітарно-мікробіологічними, так і за санітарно-хімічними показниками.

Нагадаємо, програма ментального здоров'я "Ти як?", започаткована Першою леді України Оленою Зеленською працює в Одесі. У всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) та дитячих поліклініках Одеси розташовані кабінети психологів, де надається консультаційна допомога. Адреси та номера телефонів центрів де надають психологічну допомогу – дивіться в матеріалі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

17 березня 2024, 09:41

Комплексное восстановление организма после COVID заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p1517087155-bady-posle-covid.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися