На Одещині зросла кількість хворих на кишкові інфекції та кашлюк

Санітарно-епідемічна ситуація в Одеській області перебуває під постійним контролем

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській області зросла на 21% порівняно з попереднім тижнем. Зокрема, серед дорослих – на 39%, а серед дітей – на 10%. Оперативну інформацію щодо епідемічної ситуації в Одеській області за період з 20  по 26 травня повідомив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Випадки вірусного гепатиту та повітряно-крапельних інфекцій (таких як епідпаротит, кір, краснуха, скарлатина) реєструвались спорадично, тоді як дифтерія та правець не виявлялися взагалі.

У місті Одеса зареєстровано один випадок підозри на кір: захворіла 7-річна дитина, щеплена відповідно до календаря профілактичних щеплень.

Підозра на кашлюк за минулий тиждень зросла у 2,7 раза – з 17 до 47 випадків. Найбільше випадків виявлено в Ізмаїльському районі (20), Одеському (15), Болградському (6), Подільському (5) та Роздільнянському (1). Захворюваність має спорадичний характер.

Захворюваність на грип та ГРВІ відповідала сезонному рівню.

Кількість випадків COVID-19 збільшилась на 6 випадків (22 проти 16). Переважно хворіли дорослі (88%). Важких форм захворювання та летальних випадків не зафіксовано.

Протягом тижня зафіксовано 107 випадків укусів тваринами, що на 35% більше, ніж минулого тижня (79 випадків). Випадків сказу серед людей не зареєстровано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися