Епідеміологічна ситуація в Одесі: захворюваність на кишкові інфекції, ГРВІ та кашлюк

Інформація про санітарно-епідеміологічну ситуацію в Одесі

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, протягом останнього тижня в Одесі зареєстровано 66 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, з яких 63,6% припадає на дітей до 17 років. 

Аналіз факторів виявив, що більшість випадків пов’язані з вживанням домашніх страв, приготовлених з порушенням технології приготування і зберігання, а також немитих ягід, овочів, фруктів, м'ясних і молочних продуктів, куплених на ринках. Додатково, захворювання спричиняються недотриманням правил догляду за дітьми.

Захворюваність на ГРВІ та грип залишається в межах сезонних коливань.

Для моніторингу якості питної води в Одесі було досліджено 12 проб на мікробіологічні показники та 23 проби на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали встановленим нормам.

Минулого тижня зареєстровано дев'ять випадків захворювання на кашлюк, всі у дітей. В організованих колективах зафіксовано три випадки. У відповідних закладах проводяться комплексні профілактичні та протиепідемічні заходи.

Медики наголошують на важливості вакцинації для захисту від кашлюку. Щеплення слід отримувати у віці 2, 4, 6 та 18 місяців. Протикашлюковий компонент зазвичай входить до складу комплексних вакцин, які також захищають від дифтерії та правця.

Дитячі міські поліклініки Одеси забезпечені достатньою кількістю вакцини АКДП. Щеплення є безоплатним. Для проведення вакцинації слід звертатися до педіатра, з яким укладено декларацію.

Нагадаємо, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській області зросла на 21% порівняно з попереднім тижнем. Зокрема, серед дорослих – на 39%, а серед дітей – на 10%. Оперативну інформацію щодо епідемічної ситуації в Одеській області за період з 20  по 26 травня повідомив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися