Де та коли в Одесі можна буде освятити Великодній кошик

До Великодня залишилося 6 днів

Відзначення Великодня у цьому році буде здійснюватись згідно з обмеженнями які діють під час воєнного стану та рекомендацій правоохоронних органів. У всіх православних храмах міста та області Великодні Богослужіння відбудуться в сам день свята Світлого Христового Воскресіння.

Про це повідомляють в Одеській єпархії.

16-го квітня о 6:00 ранку усі православні храми на Одещині проведуть Великодні Богослужіння. А у суботу, 15-го квітня, з 10:00 до 20:00 та 16-го квітня — у сам день Великодня з 8:00 до 19:00 також проводитимуть освячення крашанок та пасок.


Які обмеження діють на Одещині


З 1 березня в Одесі та області було змінено час комендантської години. Зараз вона триває з 00:00 до 05:00. У зв’язку з цим, змінився час продажу алкоголю в регіоні, тепер його дозволили продавати до 22:00.

Також згідно з розпорядженням Одеської ОВА на Одещині забороняються продаж та використання піротехнічних засобів, таких як феєрверки, салюти та петарди.

А ще було оголошено заборону на рух машин без шумопоглинача на прямотоку в місті. У зв'язку з воєнним станом було скасовано проведення мото- та автозмагань, під час яких водії порушують правила дорожнього руху та перевищують швидкість. Такі заборони залишаються у силі до скасування воєнного стану або до видання окремого наказу.


Як раніше писали “Коментарі” до Великодня, який православні українці святкуватимуть 16 квітня, залишилося лише 6 днів. Тож митрополит Православної церкви України Епіфаній розповів, де проведе службу у цей важливий для християн день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися