Рятувальники перевірили релігійні заклади до Великодня

Усі православні храми на Одещині проведуть Великодні Богослужіння

Рятувальники провели рейди в релігійних закладах Одеси. Напередодні свята Великдень одеські рятувальники завітали до різних культових споруд, щоб упевнитися, що під час перебування в церквах і храмах українці залишатимуться в безпеці.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Сьогодні 12 квітня, ДСНС поспілкувалась зі священнослужителями, провели їм інструктаж та практичне заняття по використанню вогнегасників. Також подивилися шляхи евакуації й роздали працівникам храму та прихожанам пам’ятки з правилами безпеки. 


Зазначимо, лише 63 церкви перейшли до ПЦУ від початку 2023 року. І в цей список  Одеська область не увійшла, адже жодна з релігійних громад Московського патріархату так й не перейшла.

16-го квітня о 6:00 ранку усі православні храми на Одещині проведуть Великодні Богослужіння. А у суботу, 15-го квітня, з 10:00 до 20:00 та 16-го квітня — у сам день Великодня з 8:00 до 19:00 також проводитимуть освячення крашанок та пасок.

Які обмеження діють на Одещині

З 1 березня в Одесі та області було змінено час комендантської години. Зараз вона триває з 00:00 до 05:00. У зв’язку з цим, змінився час продажу алкоголю в регіоні, тепер його дозволили продавати до 22:00. Також згідно з розпорядженням Одеської ОВА на Одещині забороняються продаж та використання піротехнічних засобів, таких як феєрверки, салюти та петарди.

Як раніше писали “Коментарі” до Великодня, який православні українці святкуватимуть 16 квітня, залишилося лише 4 дні. Тож митрополит Православної церкви України Епіфаній розповів, де проведе службу у цей важливий для християн день.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися