Нічна атака по Одесі: яку тактику використовували окупанти та скільки дроні збили ППО

Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнав багатоквартирний будинок

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

У результаті 11 дронів були збиті над Одеською областю, більшість з них впали в море. Але уламки деяких з них і вибухова хвиля призвели до пошкодження будинків, магазинів та автівок у Приморському районі міста.

Унаслідок атаки сталося декілька пожеж в різних локаціях, де горіли як квартири, так і автомобілі місцевих мешканців. Оперативна діяльність вогнеборців дозволила швидко та ефективно припинити розповсюдження вогню.

На щастя, троє людей отримали лише легкі поранення і одержали вчасну медичну допомогу.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/5387


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися