Рейтинг найкращих ІТ-вишів України

ОНУ ім. Мечникова увійшов до топ-5 кращих ІТ-вишів нашої країни

5 місце посів Одеський національний університет імені Мечникова в щорічному рейтингу ІТ-вишів України від DOU. 

Цьогоріч оцінювання базувалося на трьох критеріях:

- дані зарплатного опитування щодо компенсацій фахівців,

- знання англійської,

- враженнях студентів і випускників від навчального процесу та його результатів — чи готові рекомендувати свій виш іншим

Організатори рейтингу зазначають, що ОНУ потрапив у п’ятірку лідерів вперше. Університет отримав гарні результати завдяки непоганим оцінкам від студентів і випускників та їхньому знанню іноземних мов. 

Додамо, що перше місце, як і минулі роки, зайняв Український католицький університет. Його загальні бали - 9,3 з 10. Трійку лідерів розділили Харківський національний економічний університет ім. Кузнеца та Національний університет ім.Шевченка. За версією DOU - вищезазначені навчальні заклади найкраще готують IT спеціалістів. 

DOU - це найбільша спільнота розробників України. До організації входять майже 600 000 користувачів та понад 13 тисяч ІТ-компаній. Щодо статистики, то їх сайт має 8-10 млн. переглядів щомісяця.

Нагадаю, що Одеський національний університет імені Мечникова не вперше займає гідні місця у веукраїнських та міжнародних конкурсах та рейтингах. Наприклад, минулого року ОНУ увійшло до Топ-5 найкращих вишів України за державним рейтингом, який опублікували на"Освіта.ua". Університет визнали кращим південним університетом країни. Тоді рейтинг було сформовано на основі національних рейтингів  "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися