Одеська політехніка змінить свій університетський статус (ФОТО)

Зараз політехнічний університет Одеси вважається державним

Зовсім скоро Одеська політехніка, що носить статус державного університету, змінить його на "національний". Проєкт такого президентського указу опублікував в своєму Telegram-каналі народний депутат від політсили "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Документ вже затвердили члени Кабінетів Міністрів. Тепер очікується, що президент Володимир Зеленський його підпише.

Відзначимо, що статус національного вищого навчального закладу хочуть надати через те, що в ньому працюють визнані на загальнодержавному і світовому рівнях фахівці та наукові школи. Також враховуються подальші перспективи розвитку університету завдяки подібним змінам.

При цьому слід підкреслити, що наявність статусу "національний" у назві ВНЗ не дає ніяких додаткових фінансових преференцій установі в "відносинах" із держбюджетом.

Також додамо, що "Одеська політехніка", яка має статус державного університету, була утворена лише в 2020 році. Таким чином "злилися" в один навчальний заклад Одеський національний політех і Севастопольський національний технічний університет. В цілому ж нашій політехніці цього вересня виповниться 103 роки — вона заснована 18 вересня 1918 року.

Наразі студентами університету вважається близько семи тисяч осіб. Політех об'єднує в собі відразу 15 різних факультетів та навчально-наукових інститутів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що незабутнім для студентів романо-германського факультету Одеського національного університету ім. Мечникова стане 1 вересня в цьому навчальному році. Все тому, що в одній із аудиторій прямо посеред заняття раптово обрушилася частина стелі. Подробиці та відео шукайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися