Одеський волейболіст вперше в історії завоював медаль чемпіонату Європи

Едуард Рєзнік і Сергій Попов – найсильніша українська пара, яка постійно бере участь в турнірах

Одеський спортсмен Едуард Рєзнік у парі із Сергієм Поповим із Запоріжжя став бронзовим призером чемпіонату Європи, який відбувся у Відні. Це перші нагороди в історії українського пляжного волейболу на змаганнях такого рангу.

Про це повідомили в НОК в Одеській області.

В матчі за бронзові медалі 34-річний Едуард Рєзнік і Сергій Попов, який саме в заключний день Євро відзначив 32-річчя, взяли верх над італійським дуетом Самуеле Коттафава/ Паоло Ніколаі – 2:0 (22:20, 21:13). Переможну крапку в матчі поставив саме одесит, скинувши м’яч за руки блокуючого. В першій партії Едуард при рахунку 20:20 спочатку вивів Україну вперед атакуючим ударом, а потім потужним блоком (зріст одесита 207 см) поставив переможну крапку.

Вперше українські спортсмени увійшли в топ-4 на чемпіонатах Європи. Це стосується змагань і серед чоловіків, і серед жінок. Відзначимо, що українці мали лише 13-й рейтинг серед учасників чемпіонату Європи-2023.

Едуард Рєзнік і Сергій Попов – найсильніша українська пара, яка постійно бере участь в турнірах Beach Pro Tour (до 2021-го року – Світового туру). Найвище досягнення – срібло турніру серії Beach Pro Tour Challenge з пляжного волейболу в Дубаї, в 2022-му році. Зараз український дует займає 24-е місце в світовому рейтингу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Греції 22-30 липня в м. Волос відбувся чемпіонат світу з вітрильного спорту серед молоді в класі ILCA 4. У перегонах брали участь 150 спортсменок із 32 країн світу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися