Плавець з Одеси встановив рекорд на чемпіонаті Європи

Одеський спортсмен посів четверте місце та встановив новий рекорд України

Плавець з Одеси, Вадим Науменко, посів четверту позицію на молодіжному чемпіонаті Європи у Дубліні. Разом з тим, він встановив новий національний рекорд на відстані 200 метрів комплексом.

Про це повідомляє пресслужба НОК в Одеській області.

Вадим Науменко, 20-річний плавець з команди "Динамо", виступав під керівництвом тренерки Олександри Курбанової. На його основній дистанції, 200 метрів комплексом, він продемонстрував результат - 2.00,03. Це на 0,40 секунди перевищує його ж рекорд України, встановлений в травні цього року на чемпіонаті країни. Зазначимо, що норматив для Олімпійських ігор у цьому виді спорту складає 1.57,94.

Вадим стартував на половині дистанції батерфляєм з часом 25,63. Він відставав лише на 0,05 секунди від другого місця. Від групи виділився лише чемпіон світу, Метью Сейтс із Південної Африки. Однак, на 50-метрівці на спині Науменко вже відставав майже на секунду від призової трійки. Він зміг скоротити різницю, але цього не вистачило, щоб посісти призове місце.

При фініші відставання 0,56 секунди відділяло Вадима Науменка від бронзового призера, Габора Зомборі. Проте, одеський плавець з результатом 2.00,03 встановив новий рекорд України для цієї дистанції. Переможцем став Сейтс (1.57,78), а європейським чемпіоном серед молоді — Рон Полонскі з Ізраїлю (1.58,07).

picture
Нагадаємо, що в період з 3 по 6 серпня в Умані проходив чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків і дівчат 2007-2008 р. н. і 2009-2010 р.н. Представники Одеської області загалом
завоювали 13 медалей — 7 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися