Повернення легенди

Еліна Світоліна виграла свій перший трофей після повернення в теніс, обігравши у фіналі росіянку

Повернулась у великий спорт і одразу зайняла перше місце. Одеситка Еліна Світоліна перемогла у міжнародному турнірі WTA 250, що відбувся у Страсбурзі.

У фіналі Світоліна обіграла росіянку Анну Блінкову. Додамо, що для росіянки в травні це вже друга поразка від одеситок. У Реусі (Іспанія) вона програла Даяні Ястремській.

Поєдинок тривав півтори години. У першому сеті Еліна зробила три брейки і не залишила суперниці шансів - 6:2. У другій партії українка також була сильнішою, здобувши перемогу з четвертого матчболу - 6:3. 

Коментуючи свою перемогу в Страсбурзі, Еліна заявила, що всі свої призові кошти передасть нужденним дітям України.

"Я хотіла б розділити цю енергію з Україною, з моєю батьківщиною. Я пожертвую всі свої призові на благодійність. Усі призові з цього турніру відправляться українським дітям і нужденним у їхні важкі часи.

Світоліна в 20-й раз зіграла у фіналі турнір WTA і виграла 17-й титул. На корті з ґрунтовим покриттям українська тенісистка провела шостий фінальний поєдинок. Еліна жодного разу не програла у фіналах змагань на ґрунтових кортах. В останньому перед вагітністю сезоні Світоліна здобула 1324 очки і посіла 37 місце в рейтингу WTA. У вересні 2017 і 2019 року Світоліна посідала 3-тє місце в рейтингу - це була її найкраща позиція в кар'єрі.

Наступного тижня Світоліна стартує на Ролан Гаррос. У першому раунді одеситка зіграє проти 26-ї сіяної Мартіни Тревізан з Італії.

Нагадаємо, що перша ракетка України з 2013 року, пішла з тенісу через вагітність у минулому році. Після народження донечки, вона одразу повернулася до улюбленого заняття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися