Спортсменка з Одеси успішно виступила на старті Australian Open-2024

В 1/64 фіналу українка у двох сетах розгромила Тейлу Престон

Уродженка Одеси Еліна Світоліна впевнено стартувала в основній сітці першого турніру Grand Slam нового сезону - Australian Open-2024. Перша ракетка України розбила 18-річну Тейлу Престон з Австралії (WTA №203), яка отримала вайлд-кард від організаторів.

Загалом поєдинок тривав рівно одну годину і завершився перемогою українки з рахунком 6:2, 6:2. Це була перша особиста зустріч тенісисток. Цього року Престон дебютувала в основній сітці турніру серії Grand Slam.

Нагадаємо, що для Світоліної ця перемога на кортах Мельбурна стала першою з 2022 року. Минулого сезону українка пропускала австралійський мейджор, оскільки була в декреті.

У другому колі змагань одеситка зустрінеться із Вікторією Томовою з Болгарії. Суперниця Світоліної обіграла американку Кайлу Дей (WTA №86) з рахунком 6:4, 6:2.

Нагадаємо, що спортсменка Еліна Світоліна вийшла до фіналу турніру WTA в Окленді. 29-річна уродженка Одеси здобула вольову перемогу над китаянкою Сію Ван. Загалом тенісистки на корті були 2 години. Українка програла перший сет з рахунком 2:6, але зуміла зібратися та виграла дві наступній партії – 6:4, 6:3.

“Коментарі” також писали, що загалом перша ракетка України Еліна Світоліна (№23 WTA) заробила 20 830 доларів за результатами турніру WTA 250 Нова Зеландія, що відбувся в Окленді.

Крім того, одеська тенісистка та перша ракетка України Еліна Світоліна отримала нагороду WTA Awards. Жіноча тенісна асоціація назвала 29-річну одеситку "Поверненням року". Зазначимо, що навесні минулого року спортсменка взяла невелику паузу в кар'єрі через вагітність. Але вже у квітні 2023 року одеситка знову повернулася на корт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися